Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier wil pijnstillers voor kippen

  •  
21-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
kippen

© kippen, bron: pixabay

In Nederland lijden tientallen miljoenen kippen pijn door onder andere gewrichtsproblemen, zweren en maag-darmstoornissen. Er zijn geen geregistreerde pijnstillers voor kippen. Wakker Dier wil hier verandering in brengen en dat er zo snel mogelijk goede pijnbestrijding beschikbaar komt.

Onnodig lijdende kippen

Wakker Dier vindt dat er sprake is van maatschappelijke desinteresse voor pijn en pijnbestrijding bij vleeskuikens. De pijn bij kippen wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen zoals voetzoolzweren, aangetaste hakken en verteringsstoornissen. Uit het onderzoek van Wakker Dier blijkt dat de pijn bij kippen niet bestreden wordt. Bij ‘onaanvaardbaar lijden’ mogen niet-geregistreerde medicijnen gebruikt worden, echter wordt dit niet gedaan. Medicijnen moeten uit het lichaam zijn voor de kippen geslacht worden en van niet-geregistreerde medicijnen is niet bekend hoe lang dat duurt. 
Bron: ANP

Meer over:

wakker dier, kippen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.