Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Water voor wild op de Veluwe

  •  
06-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
veluwe

© Veluwe, Fotograaf: jaban43

Het wild op de kurkdroge Veluwe heeft dorst. Boeren in het gebied helpen de dieren door duizenden liters water uit giertanks te legen in droogstaande poelen in het gebied. Een aantal van die poelen dient tevens als extra watervoorraad voor de brandweer in geval van een natuurbrand.

Poelen staan droog

De verscholen poelen op de Posbank bij Rheden en de Veluwezoom staan allemaal droog, aldus boswachter Jan Potkamp van Natuurmonumenten. Op de Veluwezoom leven naast herten en zwijnen ook Schotse hooglanders en paarden. Met name de koeien zijn erg dorstig. In Nationaal Park De Hoge Veluwe vult de brandweer drinkplaatsen bij, maar dat is tot nu toe nog niet nodig geweest, zegt een woordvoerder. “De plekken liggen erg beschut.”
De natuurorganisaties constateren ook dat de conditie van de wilde zwijnen slecht is door de droogte. Er gaan meer biggen dood dan in andere jaren.
Bron: ANP

Meer over:

water, droogte, veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.