Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weer een natuurbeschermer vermoord

  •  
24-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
illegalehoutkap_01.jpg
De Mexicaanse natuurbeschermer Isidro Baldenegro López (50) is op 15 januari doodgeschoten in het huis van een familielid. Baldenegro was leider van de Tarahumara gemeenschap in de noordelijke Sierra Madre bergregio, waar hij zich verzette tegen illegale houtkap.
In 2015 werd zijn inzet bekroond met de Goldman Environmental Prize, die hij ontving voor zijn vreedzame verzetscampagne tegen ontbossing.
Helaas is geweld tegen natuurbeschermers gebruikelijker dan we denken. In landen als Colombia en de Filippijnen zijn mensen steeds vaker slachtoffer als zij hun leefomgeving proberen te beschermen tegen grootschalige landbouw, mijnbouw of andere bedreigingen.
Gelukkig zijn de Verenigde Naties bezig met een verdrag waardoor bedrijven verplicht worden mensenrechten te respecteren. Nederland moet, net als de rest van de Europese Unie, meewerken aan dit verdrag willen we natuurbeschermers wereldwijd beschermen.
Help je mee een einde te maken aan dit dodelijke geweld? Vraag de Tweede Kamer om natuurbeschermers te beschermen.
Bron: IUCN NL & Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.