Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weerstand schaliegas groeit

  •  
29-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_anti_schaliegas.jpg
Maandag presenteerde minister Kamp van Economische Zaken het langverwachte schaliegasrapport . Conclusie: de risico’s van de winning zijn beheersbaar. Milieuorganisaties, waterwinbedrijven en heel de provincie Brabant staan op hun achterste benen en zijn bang voor de gevolgen van de boringen. Ook betwisten ze de uitkomsten van het rapport. Het verzet tegen schaliegas groeit met de dag. Milieudefensie voerde maandag al actie in de gemeente Boxtel, de eerste gemeente waar vermoedelijk naar schaliegas zal worden gezocht.
Campagneleider Geert Ritsema: “Nut en noodzaak van schaliegas aantonen doe je niet door lukraak in de grond te gaan boren. Dat doe je door een goed plan te maken voor de toekomstige duurzame energievoorziening in Nederland. Als Kamp dat zou doen, zou hij snel genoeg tot de conclusie komen dat schaliegas niet nodig is”.
Milieudefensie komt zondag in Vroege Vogels met de eerste inhoudelijke reactie op het dikke rapport. Naar verwachting besluit het kabinet in oktober over de eerste proefboringen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.