Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weet ik veel. Gewoon, een vogel ...

  •  
11-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Weet-ik-veel-gewoon-een-vog-307x410.jpg
Weinigen kunnen de menselijke natuur zo droog beschouwen als Peter van Straaten. Met karakters als 'Agnes' en 'Vader en zoon' etaleert hij een geheel eigen, licht cynische kijk op mensen, karakters en relaties.
Dat Van Straaten ook de 'echte' natuur loepzuiver weet te vangen in zijn tekeningen, dat bewijst de tentoonstelling 'De natuur van Peter van Straaten'. In Kasteel Groeneveld in Baarn is tot 1 december een selectie te zien van bijvoorbeeld de vogeldagboeken uit zijn jeugd, en van politieke spotprenten die een brug slaan tussen de natuur en  de maatschappij. En ja, ook Vader en Zoon komen terug in Groeneveld. Als de zoon een voederhuisje heeft getimmerd dat bij het minste geringste instort kan het niemand anders zijn dan Van Straaten's 'vader' die opmerkt dat hij vast te zware broodkruimels heeft gebruikt.  
Informatie over de tentoonstelling staat hier .

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.