Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wel en wee van de tureluur II

  •  
04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tureluur
Al meer dan twintig jaar volgt Wim Tijsen het wel en wee van de tureluurs bij Den Oever. Op een smakelijke manier doet hij verslag van het leven van deze weidevogels. Ruzies, vreemdgaan, echtscheiding, moord.. hij maakt het allemaal mee, want de meesten heeft hij zelf geringd. 

Tureluur soapserie

Twee personages spelen een hoofdrol in zijn Goede tijden slechte tijden serie: het oudste tureluurvrouwtje van 17 jaar, die het met de buurman heeft aangelegd. En de dochter van de weduwe van ouwe Bil, die ook meerdere mannen heeft versleten. De vraag is of ze al een nestje hebben.. want met roofvogels, vossen en loslopende honden in de buurt is dat geen vanzelfsprekendheid..
Fragment uit het dagboek van Wim Tijsen:
Veel gekrijs/gegier door de 'terror-kauwtjes', oei, oei....Was vanochtend op pad met Jeannette Parramore van Vroege Vogels radio om te kijken hoe het met mijn oudste tureluur A45 staat,.En of het nestje van C73, oftewel "de dochter van de weduwe van ouwe Bil" nog wel bewoond was. Het leverde spannende opnames op, want toen we het weiland inliepen was er een tuut die in heftig gevecht was met een stuk of 7 kauwtjes voor het greppelland die het op haar eitjes voorzien hadden, pal naast het nest van 'de dochter van', slik, oeps! A.s. zondagochtend de afloop tussen 07.00 en 10.00 uur op radio NPO 1.
Op zijn facebook-pagina kun je alle dagboekfragmenten van Wim Tijsen lezen.  Lees meer
Jeanette Parramore maakte eerder ook een reportage over de tureluurs .
Tureluur

© Fotograaf: Jos van den Elshout

Meer over:

tureluur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.