Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Welke vogel is dit?

  •  
12-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
190 keer bekeken
  •  
welkevogelisdit.jpg
Is het een buizerd, een slechtvalk of toch een sperwer? Zelfs de doorgewinterde vogelaar kan soms moeite hebben om een soort à la minute te herkennen. Daarom ontwierp Gerard Brinkman een herkenningswebsite: welkvogelisdit. Op de site staan de belangrijkste kenmerken van inmiddels meer dan 400 vogelsoorten die in Nederland te zien zijn. Denk aan de snavelkleur, de staartvorm, de grootte, of de kleur van de stuit.
Hoe werkt de site?
Je ziet een vogel, die je niet kent.  Je onthoudt de kenmerken en voert deze ter plekke of later thuis in op de site. Welkevogelisdit laat vervolgens zien welke vogels voldoen aan deze kenmerken. Aan de hand van de foto's en het geluid kan je definitief bepalen hoe de vogel heet.
'Under construction'
De site is nog zeker niet het definitieve digitale antwoord op de gewone, papieren vogelgidsen. Zo is het nog lastig om de verschillen tussen mannelijke of vrouwelijke vogels te herkennen, en ook een 'bruine meeuw' (jong van bijvoorbeeld de zilvermeeuw) wordt door de database nog niet herkend. Maar een goede aanzet is het al wel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.