Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wetenschappers vinden bouwstenen voor leven in NEMO oersoep

  •  
13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
oersoep melkweg sterren

© Bron: Pixabay

Wetenschappers hebben in de oersoep, die in NEMO vijf jaar lang stond te pruttelen, drie soorten aminozuren gevonden. Net als in het originele Miller-Urey experiment van meer dan zestig jaar geleden, zijn ook in de NEMO-versie 'bouwstenen van leven' gevormd.

Bouwstenen in oersoep

De bijna 3 miljoen bezoekers aan NEMO Science Museum waren de afgelopen 5 jaar getuige van dit experiment. “Een van de allerbelangrijkste vragen is ‘hoe is het leven ontstaan’. In een glazen bol draaide een vloeistof rond en was af en toe een soort bliksemflits te zien.

Leven in de soep

Een weergave van de 'oersoep' waaruit miljarden jaren geleden misschien het allereerste leven is ontstaan. Na vijf jaar stopte het wetenschappelijk experiment en is de ‘soep’ door wetenschappers in het laboratorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) geanalyseerd.
Het experiment laat zien dat aminozuren kunnen ontstaan én zich over een lange periode handhaven in de vermoedelijke condities van de jonge aarde.

Meer over:

bouwstenen, oersoep
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.