Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WILD, bonte families van de Veluwe

  •  
12-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
WILD, bonte families op de Veluwe

© Bron: WILD, bonte families op de Veluwe - Luc Enting

Vanaf 1 februari 2018 draait de film ‘WILD, bonte families op de Veluwe’ in bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van Luc Enting. Hij bracht ruim 2 jaar lang vele uren in tentjes en hutjes de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen.

Wild in de knel

Luc Enting beschouwt de Veluwe als zijn achtertuin, hij loopt er al 30 jaar rond. De laatste jaren ziet hij het gebied in de verdrukking komen. Er zijn steeds minder gebieden waar wild ongestoord zichzelf kan zijn en de gebieden die er zijn, worden steeds minder gerespecteerd. In zijn film wil hij laten zien hoe belangrijk het is dat wild de ruimte krijgt.

Familieleven

Hij volgt 2,5 jaar lang drie families: die van een vos, een wild zwijn en een edelhert. Op die manier worden de dieren echte karakters die je leert kennen. Ook Luc werd met al zijn ervaring verrast door dingen die hij nu weer tegenkwam: de verbazing in de ogen van een spitzer; een jonge vos die het ouderlijk huis niet wil verlaten; het respect dat de rotte heeft voor een oude zeug.

Geen film zonder geluid

Wat veel mensen niet weten: WILD begon als stomme film. Het is aan natuurgeluidspecialist Henk Meeuwsen te zorgen voor het geluid. Een gealarmeerde kievit? Jonge zwarte spechten? Ravottende vosjes? Wat het beeld ook is, Henk zorgt voor het geluid. Hoe hij dat doet, vertelt hij bij Vroege Vogels.

Natuurquiz

Herken jij de verschillende geluiden van de Veluwe? Speel de quiz!
De geluiden zijn van Henk Meeuwse uit de film WILD

Resultaat

Het resultaat is een inkijkje in het leven van de dieren op de Veluwe: als je hem gezien hebt kijk je nooit meer op dezelfde manier naar een vos, een zwijn of een edelhert. En dat draagt er, hoopt Luc, toe bij dat het wild de ruimte krijgt die het nodig heeft.
Lees meer over de film ' WILD, bonte families op de Veluwe '

Meer over:

veluwe, luc enting, wild
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.