NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Winnaar fotowedstrijd 'Vreemde vormen'

  art_of_nature_vreemde_vorm
  kleine paddenstoeltje - fotograaf constant

  Elke dag krijgen we prachtige en perfecte natuurfoto’s opgestuurd. Voor deze fotowedstrijd vroegen we jullie om juist op zoek te gaan naar afwijkende vormen in de natuur. Dat hebben we geweten, we kregen bijzonder veel mooie foto's binnen.

  Het was lastig om een winnaar te kiezen, maar uiteindelijk hebben we een beslissing kunnen maken.

  De winnende foto

  "Ik vind deze paddenstoel op een bonsai boom lijken. De foto is door de varens heen gemaakt om deze sfeer te verkrijgen", aldus fotograaf constant. En dat is precies wat deze foto speciaal maakt. Het is maar een heel klein paddenstoeltje maar door de positie en de vervaagde achtergrond lijkt het wel een andere wereld. Met zorg is de foto genomen en deze foto wint dan ook de fotowedstrijd voor Vreemde vormen!

  Winnaar paddenstoel

  Kleine paddenstoeltje - Fotograaf constant

  Eervolle vermelding

  Vreemde vormen vinden in de natuur is niet moeilijk maar om deze mooi op de foto te zetten is lastiger. Toch kregen nog meer dan 150 foto's opgestuurd waarvan een groot deel een paddenstoel als onderwerp hadden. Kluifzwammen bleken favoriet te zijn want die nemen de raarste vormen aan zoals de onderstaande foto van MarilledeValk. Zelf noemt ze het een gedrocht maar deze foto verdient wel een eervolle vermelding:

  kluiszwam

  Kluifzwam - Fotograaf MarilledeValk

  Parasieten, fasciatie en gallen geven de oorspronkelijk soort de mooiste vormen. Maar van alle vergroeiingen vonden we deze galvorming op het blad het mooist. Prachtige gevormde gallen die mooi in beeld zijn gebracht door fotograaf SjanivanOphemert. Daarom krijgt deze foto ook een eervolle vermelding!

  gal

  Gal op fruitboom - Fotograaf SjanivanOphemert

   

  Geplaatst in: Nieuws

Meer in Nieuws