Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Winnaar Zelf Geschoten: grutto kuikens

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
"Wat een geluksmoment! Maar liefst 3 grutto kuikens lopen in de verte door het gras. Op de film zie je er twee. Op ruime afstand de auto in de berm gereden en mij verstopt onder de auto. Na wachten en geduld komen de gruttopullen recht op me af onder het wakend oog van hun ouders. Goed verstopt zien de volwassen grutto's mij nauwelijks als bedreiging voor hun kuikens, waardoor ik de kans krijg om een paar fijne plaatjes te schieten en ook snel nog een kort filmpje kunnen maken. Wel is te zien hoe kwetsbaar dit kleine spul als er ook nog even een fietser voorbij komt. Gelukkig hebben ze weer een rustig plekje in het grasland gevonden. Gemaakt in de polder bij Nijkerk afgelopen week bij een warme avond. Zelf heb ik nog nooit een gruttopul gezien en een reactie die ik inmiddels al meer gehoord heb. Ik ben er dus ik ben er blij mee en hoop dat ze kunnen uitgroeien tot volwassen grutto exemplaren!" Dit vertelt Kevin van den Hoven over het filmpje dat hij heeft kunnen maken. 

Meer over:

kuiken, grutto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.