Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolf onderweg door Gelderland

  •  
22-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wolf

© bron: pixabay

Update:  Nadat in de ochtend van woensdag 21 februari op diverse plaatsen in Gelderland een wolf is waargenomen en vastgelegd op foto en video, heeft dit dier zich nog verder westwaarts verplaatst. De wolf is door de bebouwde kom van Bennekom getrokken en hier meermaals gefilmd. Wolven in Nederland adviseren iedereen zich te houden aan de gedragsregels in dit bericht bij het ontmoeten van een wolf. 
Vanochtend woensdag 21 februari is op diverse plaatsen in Gelderland een wolf waargenomen en vastgelegd op foto en video. Op basis van dit beeldmateriaal bevestigen experts van Wolven in Nederland en Lupus Institut uit Duitsland dat het om een wolf gaat. Het is de derde zekere waarneming van een wolf in Nederland in 2018.
De eerste waarneming van vandaag werd in de vroege ochtend gedaan. In het schijnsel van de koplampen van een auto werd een wolf gefilmd in de Betuwe. Enkele uren later werd een wolf zo’n 10 kilometer westelijker waargenomen langs de Nederrijn. Deze waarneming werd gevolgd door een wolf die werd gezien aan de zuidelijke rand van de Veluwe, hemelsbreed op enkele kilometers afstand van de vorige waarneming, aan de andere kant van de Nederrijn.
Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om hetzelfde dier. Wolven in Nederland besloot over deze waarneming te berichten nadat de waarneming via andere media en waarneming.nl publiek was geworden. Op 19 februari werd een wolf gezien in het Duitse Rees, het zou kunnen dat het om dezelfde individu gaat.
Bron: Wolven in Nederland

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.