Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeekoet op het strand

  •  
02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
"Tijdens mijn jutvogelwandeling van Nieuwvliet naar Den Helder troffen we deze zeekoet aan bij paal 7 bij Julianadorp. De mannen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop waren zo vriendelijk hem naar de vogelopvang te brengen. We hebben hem daar nog even opgezocht. Hij is in goede handen. De vogel is vervuild en vermagerd, en duidelijk uitgeput. Hij mag even bijkomen en aansterken en hij wordt ook schoongemaakt, waarna hij snel weer de natuur in mag." Dit vertelt Jacintha van Beveren, die dit filmpje heeft gemaakt. Lees meer over haar jutvogel-wandeling op Jutvogel.nl .
Zeekoeten broeden op de kale en steile klippen van de Britse eilanden. Ze leggen hun eieren direct op de kale rots. Het ei is peervormig zodat het niet van de rots af kan rollen. De ouders herkennen het ei aan de specifieke tekening op de schil. 

Meer over:

zeekoet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.