Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Zeewier kan miljoenen kippen vervangen'

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Kippen

© kippen, fotograaf: jeanet1

Grootschalige zeewierteelt op de Noordzee kan in 2030 net zoveel eiwit opleveren als 5,6 miljoen kippen. Dat blijkt uit een onderzoek van Natuur & Milieu. Zo kan zeewier een goede rol spelen in de eiwittransitie: het vervangen van dierlijke door plantaardige eiwitten op ons bord.

Eiwitten uit zeewier

Met een speciale techniek zijn eiwitten uit het wier te halen om te gebruiken voor voedingsmiddelen. Wat dan nog overblijft, is om te zetten in groen gas. Dat kan weer worden ingezet in de industrie. Zo wordt zowel voedselvoorziening als industrie verduurzaamd, stelt de natuurorganisatie. Natuur & Milieu denkt ook dat de Nederlandse Noordzee erg geschikt is voor zeewierteelt. Er is daar een overschot aan voedingsstoffen waarop zeewier het goed doet.
Natuur & Milieu stelt voor de ruimte tussen (de te bouwen) windmolenparken op de Noordzee voor zeewierteelt te gebruiken. “Dan maken we dubbel zo goed gebruik van de beperkte ruimte op de Noordzee.”
Bron: ANP

Meer over:

zeewier, kippen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.