Je hoopt altijd dat het tegen gaan van monoculturen al diep door gedrongen is in het denken over landbouw en natuur.

de gemeente Sluis denkt daar, gezien hetonderstaande bericht in de PZC heel anders over:

Sluis en ZLTO openen samen meldpunt voor disteloverlast

OOSTBURG - Distels zijn al jaren een bron van ergernis voor agrariërs. In de gemeente Sluis kunnen boeren hun waarnemingen dit voorjaar doorgeven via het info-mailadres van de gemeente. 

Pascalle Cappetti 20-04-18, 14:41 Laatste update: 21-04-18, 10:22 

In de nieuwe distelcampagne van de ZLTO Agrarisch West roept de organisatie haar leden op om waarnemingen van distels zo snel mogelijk te melden bij de gemeente Sluis. De campagne heeft de titel 'Wacht niet tot het gaat pluizen'. 

Poolshoogte

Voorzitter Leo Dekker: ,,Met wethouder Chris van de Vijver hebben we afgesproken dat alle meldingen via info@gemeentesluis.nl worden gedaan. De gemeente gaat er vervolgens mee aan de slag. Zo nodig neemt ze poolshoogte en geeft de melding door aan de betreffende terreinbeheerder."

Alle inspanningen zijn er op gericht om de distel niet in bloei te laten komen, want het pluis van uitgebloeide bloemen belandt vaak kilometers verderop op grond van boeren. Dekker hoopt dat het meldpunt ook een einde maakt aan de onduidelijkheid bij agrariërs wat te doen bij disteloverlast. ,,De meldingen worden gebundeld, ze hoeven niet meer zelf naar de terreinbeheerders."