Spelregels

We bieden iedereen de gelegenheid om een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld naar aanleiding van de uitzending of over andere natuur- en milieukwesties. Voorzie je vraag van zoveel mogelijk extra informatie zoals plaats, datum, kenmerken van plant of dier.

Om vragen en discussies in de fora goed te laten verlopen heeft de redactie enkele algemene spelregels opgesteld die voor alle BNNVARA sites gelden:Om een vraag te stellen op het forum dient een bezoeker zich eerst te registreren, om vervolgens te kunnen inloggen. Ook als een bezoeker wil reageren op een vraag moet je eerst zijn ingelogd. Registratie is eenmalig en gratis. BNNVARA sites gelden. Kom je een vraag of reactie tegen die naar jouw mening niet aan de spelregels voldoet, neem dan even contact op met de redactie.

Het Vroege Vogels-forum biedt plaats aan de gebruikers om discussies aan te gaan of op te starten over natuur- en milieuzaken. Heb je een specifieke vraag? Plaats deze dan in de juiste categorie.

Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.

Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnummers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd omwille van de privacybescherming.

Bijdragen die naar interpretatie van de redactie aanstootgevend, beledigend, belasterend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.

Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.

Aanstootgevende gebruikersnamen, iconen of motto's worden geweerd.

In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.

Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.

Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.

Irrelevante bijdragen die niet over het hoofdtopic gaan (zogeheten 'off topic' bijdragen) kunnen naar inzicht van de redactie worden verwijderd.

Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.

Het account van geregistreerde leden die zich niet aan de regels houden kan door de redactie worden gesloten.

Het is niet toegestaan om onder twee accounts actief te zijn op de Vroege Vogels-site.

De redactie behoudt zich het recht voor om fora te sluiten, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.

Vroege Vogels Foto- en videocode: ‘Gij zult niet verstoren’ – wie zich daaraan houdt doet geen kwaad. Maar de praktijk is gecompliceerd, dus hebben we een lijst van tien regels gemaakt waar natuurliefhebbende fotografen en filmers zich aan zouden moeten houden:

  - Fotografeer dieren en planten alleen in hun leefomgeving.
  - Vang of verontrust geen dieren
  - Bied geen voedsel aan speciaal voor de foto.
  - Fotografeer alleen nesten als dit de dieren niet verstoort.
  - Houd een gepaste afstand bij het fotograferen.
  - Verdiep je in de natuur en de ecologie van de soorten.
  - Natuurfoto’s zijn niet geënsceneerd en gemanipuleerd.
  - Wees een goede natuurgast en beschadig geen natuur.
  - Betreed geen verboden terrein.
  - Laat geen afval achter.
  - Lees meer

Voor nadere informatie omtrent het privacybeleid en gebruiksvoorwaarden verwijzen wij naar de tekst hierover in de disclaimer, onderaan de website.