Hoe lang kan een bedwants zonder eten
Beste mensen, sinds ruim een jaar hebben wij last van bedwantsten in ons tuinhuis. Diverese pogingen om deze beestjes kwijt te raken zijn mislukt. Een professioneel bedrijf heeft meerdere (5!) pogingen gedaan om ze chemisch en met stoom uit te roeien. Vanzelfsprekend hebben we zelf ook het nodige ondernomen: alles gewassen (meerdere keren) , mogelijke schuilplaatsen dichtgemaakt, nieuwe matras enz.enz. Dit zonder resultaat, helaas.
We hebben er nu maar voor gekozen om de beestjes uit te gaan hongeren en zoeken naar een goed antwoord: hoe lang kan een bedwants zonder eten met in achtneming van de omstandigheden (het tuinhuis wordt op dit moment niet door ons verwarmd). Voor de goede orde tijdens de bestrijdinsperiode (van ongeveer een jaar) hebben we de temperatuur op 21 graden gehouden.
Log in om te reageren
InloggenNog geen account? Registreer je nu
Reacties (2)
Van het landelijk plaagdierencentrum kregen wij te horen dat: 'in principe komen de eitjes altijd na 6-10 dagen uit tenzij vernietigd door toegepaste insecticiden of hittebehandeling'. Dit staat haaks op vorige reactie.
Dit is ook het probleem waar we tegenaan lopen, tegenstrijdige informatie. Wie o wie weet echt hoe je dit aan kan pakken als je echt al alles hebt geprobeerd?
Op het internet, b.v. Wikipedia, is veel te vinden. Hier kan je lezen dat een volwassen bedwants maanden zonder voedsel kan. Ze leven van bloed van mensen maar ook van (huis)dieren. Uithongeren is dus vrij moeilijk. Mocht dat wel lukken dan zijn er altijd nog de eitjes. Onder "gunstige" omstandigheden kunnen die nog veel langer overleven om pas uit te komen als de omstandigheden zo zijn dat het jonge insect goed kan overleven.
Bestrijden is dus best lastig en professionele hulp is bijna altijd noodzakelijk en helaas vaak ook kostbaar. Wanneer je beddengoed hebt waar ze in zitten en vooral waar eitjes op zitten kan je dat behandelen door het gedurende lange tijd, minstens 2 weken, in een diepvriezer te stoppen bij zo'n min 20°C. Dat dood alle volwassenen en eitjes met zekerheid. Denk niet na een week dat het wel goed is er kunnen dan nog eitjes zijn waar nog leven in zit!
Kijk ook goed achter schilderijen, in de vouwen van gordijnen, in hoekjes en gaatjes bij de plinten en zo. Volwassen insecten verstoppen zich overdag graag op zulke plekken.
Succes.