De omnivoren hypothese en de vermeende relatie van deze dieren met intelligentie van Jelle Reumer is, zoals hijzelf ook aangaf, gewaagd.
Papegaaien zijn bijvoorbeeld herbivoren en ook zéér intelligent; mogelijk zelfs intelligenter dan de door Jelle Reumer genoemde kraai. Op het menu van de papagaai staan diverse soorten fruit, noten zoals de amandel en palmnoten, jonge knoppen van planten en bomen, zaden, boomschors en nectar. Tijdens het eten zit het dier meestal in de toppen van de bomen, veelal in paartjes of groepjes. De krachtige snavel wordt gebruikt om harde noten te kraken. Hierbij houdt het dier de noot vast in zijn poot. Bij de rivieroevers worden de dieren soms gezien terwijl ze klei eten. Enerzijds zorgt de klei voor extra mineralen, anderzijds helpt klei bij het neutraliseren van gifstoffen in de zaden die ze eten.

Hoe dan ook…omnivoren zijn mogelijk intelligent maar dat geldt écht niet uitsluitend voor hen. Een herbivoor als de papegaai is dat eveneens. Behalve dat het dier menselijke spraak klanken kan imiteren zijn er aanwijzingen dat het deze klanken ook kan interpreteren.
En dan is er last but least natuurlijk nog de omnivoor die het, tegen beter weten in, voor elkaar kijgt om een hele planeet naar de gallemiezen te helpen: de mens…

Is een omnivoor intelligenter? Persoonlijk betwijfel ik dat…