Beste natuurvrienden

De Nederlandse kust is volgens mij van iedereen, alhoewel…

Nog steeds vallen kleine natuurparels in handen van projectontwikkelaars. Vakantieparken schieten de grond uit, mooie plekjes die eens voor iedereen toegankelijk waren, worden privéterrein. Natuur verandert in een terras, kleine dieren die er eens woonden worden door de bulldozer verjaagd. En als alles klaar is, wordt er een groot hek geplaatst met een bord: Verboden toegang.

Vind je dat het Veerse Meer voor iedereen is?

Teken deze petitie!

Waarom?

Reden 1

Reden 2

Actie

Wie gaat er mee op 4 oktober 19.00 uur naar het gemeentehuis te Wissenkerke. Daar beraadt de gemeenteraad zich over een aangepast plan van een projectontwikkelaar, de raadsvergadering stemde op 8 december 2016 unaniem NEE, maar nu schijnt de stemming heel anders te zijn.

Het plan van de projectontwikkelaar kan tot 31 december goedgekeurd worden. Daarna kan het niet meer, want na 1 januari is een dergelijk plan als gevolg van de Zeeuwse Kustvisie niet mogelijk.

Hoe is het mogelijk dat het toch gelukt is dat de een projectontwikkelaar op 4 oktober a.s. een plan van 45 miljoen kan presenteren, dat in één raadsvergadering zowel ter informatie alsmede ter besluitvorming gepresenteerd wordt.

Een plan dat over 3 maanden kansloos is, kan door de mazen van de wet, toch in 2018 doorgang vinden, tenzij alle natuurliefhebbers – ook die niet in Zeeland wonen – zich inzetten voor dit bijzondere stukje natuur in het Veerse Meer. 

Voor deze unieke plekken is het al te laat!

Pure schoonheid verankerd in de natuur...

Van Zilveren Schor naar Harbourvillage...

Op de mooiste plek van het Veerse Meer, in de bocht (De Wende), ligt dit prachtige project...

Van wie is de kust en wat doen we met de laatste natuurparels?