We zien dat een aantal mensen problemen hebben met het plaatsen van foto's. Lees vooral de onderstaande tips door want de meeste problemen worden hiermee opgelost. Mocht dat niet zo zijn dan kun je altijd mailen met ons via de Contact-pagina.

1. Ik krijg een HTTP-error 

Er zijn verschillende problemen met het uploaden van foto's. De http-error duidt meestal op een foto die veel te groot is voor onze website. Zelfs als de foto toch onder de 2 mb is, blijkt deze door een filter veel groter te zijn en onze site kan dat (op dit moment) niet aan. Let dan er op dat de foto maximaal 2000 pixels hoog en/of breed is. Voor het web is het namelijk ook niet nodig om veel grotere foto te uploaden. Het maakt een site trager en kost meer energie om op te slaan. Gebruik bijvoorbeeld voor het verkleinen een Photoshop of Paint, maar er zijn ook verschillende programma's beschikbaar online.

2. Houdt de bestandsnaam van je foto zo simpel mogelijk!

Als je een foto plaatst zorg er dan voor dat er geen vreemde tekens in de bestandsnaam staan. We hebben gemerkt dat door het gebruik vreemde tekens de site de foto niet goed kan verwerken. In sommige gevallen verschijnt dan de 'PAGINA NIET GEVONDEN' met flamingo of de vraag wordt geplaatst maar de foto kan niet worden geopend. Voorbeelden van vreemde tekens zijn extra punten, vraagtekens of procenttekens. Dus niet NAAM?DIER.jpg of NAAM...DIER.jpg of NAAM%DIER.jpg, maar NAAMDIER.jpg

3. Ik krijg toch nog een 'Pagina niet gevonden'

Ondanks dat de bestandsnaam helemaal correct is, krijgen sommige fotografen toch nog de melding 'Pagina niet gevonden'. Dit lijkt te gebeuren als ze een speciaal teken in de titel gebruiken. En dan gaat het om tekens als è en ü, tekens die normaal gebruikt moeten kunnen worden. Dit is een bug die opgelost moet worden maar voor nu raden we de fotografen aan deze tekens te vermijden in de titel.

Vriendelijke groet,

Webredactie Vroege Vogels