Bijenkots

Profielfoto van petjoe
petjoe

Bij honing denk je meteen aan bloemetjes en bijtjes. De meeste honing wordt immers van bloemennectar gemaakt. Hoe dat werkt?
Bijen vliegen van bloem naar bloem, zuigen nectar op, slaan deze op in hun honingmaag en brengen dit vervolgens naar de korf. Aangekomen bij de bijenkorf spugen de bijen de nectar weer uit samen met enzymen en bacteriën. Honing is simpel gezegd niks meer of minder dan zoete bijenkots.

Info: Wessel Baarda

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (8)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Smakelijk Petjoe, ik eet 't toch al niet !

Lieve groet, Marjon

Profielfoto van janjoost
janjoost

Heb een potje staan dat is gaan fermenteren. Helemaal potent!

Profielfoto van joanne
joanne
Fijne info bij deze mooie foto.
Profielfoto van lindaloes
lindaloes

Nou lekker dan Petjoe :).

Heb vanmorgen nog brood gegeten met brie, walnoten en honing.

Maar prachtige foto en leuk de info.

Profielfoto van ben_ii
ben_ii
Elk productieproces roept weleens vraagtekens op, maar ik heb en blind vertrouwen in bijenkots. :)
Interessante info bij een mooie foto Petjoe.
Lieve groet, Ben
Profielfoto van barky
barky

Fraaie macro en fijne info toegevoegd

vrgr Annelies V.

Profielfoto van hannitsko
hannitsko

Heel mooi en scherp!

groet Hanneke

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Tja dat klopt wel, maar wel lekker, ik denk volgende keer aan jou als ik honing in de thee doe :-) mooie foto en fijne info.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's