Bij honing denk je meteen aan bloemetjes en bijtjes. De meeste honing wordt immers van bloemennectar gemaakt. Hoe dat werkt?
Bijen vliegen van bloem naar bloem, zuigen nectar op, slaan deze op in hun honingmaag en brengen dit vervolgens naar de korf. Aangekomen bij de bijenkorf spugen de bijen de nectar weer uit samen met enzymen en bacteriën. Honing is simpel gezegd niks meer of minder dan zoete bijenkots.
Info: Wessel Baarda
Lees meer
Reacties (8)
Smakelijk Petjoe, ik eet 't toch al niet !
Lieve groet, Marjon
Heb een potje staan dat is gaan fermenteren. Helemaal potent!
Nou lekker dan Petjoe :).
Heb vanmorgen nog brood gegeten met brie, walnoten en honing.
Maar prachtige foto en leuk de info.
Interessante info bij een mooie foto Petjoe.
Lieve groet, Ben
Fraaie macro en fijne info toegevoegd
vrgr Annelies V.
Heel mooi en scherp!
groet Hanneke