luchtbeschermingsdienst...?

Profielfoto van ErikKleine
ErikKleine

Al die bloemenminnende insecten in mijn tuin trekken ook rovers aan. Sommige daarvan laten zich maar moeilijk op de foto zetten. Ze zijn constant in de weer. Zo ook enkele Blokhoofdwespen, die mijn tuin onveilig maken. Dit exemplaar zat op de uitkijk op een blad van de Valeriaan. En hoewel het beestje steeds heen en weer bewoog, vloog het niet weg. Dus kon ik meerdere foto's maken.
Blokhoofdwespen behoren tot de familie Graafwespen. Ze worden zo genoemd, vanwege hun grote hoofd. Vroeger werden ze ook wel Vliegendoder genoemd. Het diertje is iets meer dan een centimeter groot. Volgens de literatuur hebben Blokhoofdwespen het vooral voorzien op zweefvliegen. En daar zitten er nogal wat van in mijn tuin. Om precies te determineren welke Blokhoofdwesp ik in mijn tuin heb, blijkt nogal lastig. Volgens mij is dit de Ectemnius lituratus. Wanneer iemand weet waar ik een goed overzicht van Blokhoofdwespen kan vinden met duidelijke beschrijvingen, dan hou ik me aanbevolen!
Wat overigens wel weer leuk is: een blokhoofd is iemand die de leiding heeft over de luchtbeschermingsdienst van een bepaalde regio. Deze Blokhoofd maakt het luchtruim juist onveilig ;-)

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's