Meest geteld

Profielfoto van daksaya
daksaya

De atalanta is dit weekeinde de meest getelde vlinder tijdens de jaarlijkse tuinvlindertelling. De zwart-bruin-oranje vlinder is ruim tienduizend keer geteld en staat bovenaan de lijst, meldt de Vlinderstichting zondagavond.
Vorig jaar werd de atalanta ook het meest genoteerd. Op de tweede plaats staat dit jaar de kleine vos (7.000), gevolgd door de dagpauw (5.500).

De Vlinderstichting kreeg bijna 5.000 meldingen binnen. Gemiddeld werden per melding 11 vlinders geteld en 4,1 vlindersoorten.

De citroenvlinder is flink geduikeld in de top tien, van de vierde naar de achtste plaats. Volgens een woordvoerster van de Vlinderstichting is de citroenvlinder in "zomerrust" en houdt hij zich schuil onder het blad en vliegt hij niet rond.

De Vlinderstichting wil weten hoe vlindersoorten zich in stand houden in Nederland en houdt daarom jaarlijks een telling.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Hennepen
Hennepen
...moet natuurlijk zijn vraag ME wel af...
Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Mooie creatieve opname! ik dacht n.a.v. de foto's van Chris (chrisfotos) dat ik de verkeerde info gelezen had, maar was dus toch wel juist...ik vraag wel af hoe vaak dezelfde vlinder geteld is en dat de kleine vos op twee staat had ik niet gedacht.
Zie ze helemaal niet meer en ik zie ook niet veel foto's van de kleine vos op de site.
Profielfoto van kanjer
kanjer
Prachtige macro en dank voor de info, Paul!!
Hg
Frieda
Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave
Mooi duidelijk. Gr. Jan

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's