Schijnboktor

Profielfoto van Martie
Martie

Met dank aan Anthea en Beerke voor determinatie.


Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (6)

Profielfoto van beerke
beerke
Bedankt voor je aardige berichtje:-) Heel leuk. Maar verder geen probleem natuurlijk! Het lijkt ook allemaal zo op elkaar en eigenlijk is de naam ook niet echt belangrijk maar vooral het beestje zelf natuurlijk!:-)

Eerst vond ik het zelf nooit echt belangrijk om de naam precies te weten, het is alleen dat het hier we handig is om hem in te vullen dat ik me er meer ben in gaan verdiepen en dat mensen om me heen vaak willen weten hoe iets heet en dat leuk vinden en ik dat dan ben gaan opzoeken voor ze. Ik vind het foto\'s maken zelf natuurlijk ook leuker:-)(Krijgen we nu binnenkort een foto te zien van martie die en bezem eet? Ha ha flauw:-) Het was een bezem toch, of was het nou je schoen die je zou eten?:-))
Profielfoto van Lindaloes
Lindaloes
Beerke noemde ook al de schijnboktor. Hoe dan ook, hij is weer prachtig. Ik ken de site die Andrea noemt. Gardensafari staat ook veel op trouwens.
Profielfoto van Anthea
Anthea
Dit is de fraaie schijnboktor(Oedemera nobilis).
Ik kijk altijd graag op de site:Insecten fotosite van Albert de Wilde uit Koudekerke op internet, probeer maar eens daar staat enorm veel op.

V.gr
Profielfoto van beerke
beerke
Oeps... ik heet geen paul maar ik keek toch:-) Suf eigenlijk he... nieuwsgierig aagje... maar ja ik vind die beestjes ook zo leuk en de foto;s ook:-)

Hij lijkt wel erg op eentje die ik ook wel eens in de tuin heb gehad; de schijnboktor. Dan ga ik voor die:-)
Profielfoto van daksaya
daksaya
Hele mooie opname Mart! Ik zie nu beter wat het zou kunnen zijn. Ik ga voor een Basterdweekschildkever (99%) vanwege de korte schilden en metallic kleur (kenmerk van Basterdweekschildkevers). Ik had laatst een Roodtip Basterdweekschildkever geplaatst. Er bestaan 16 soorten in Nederland. Zet hem voor de zekerheid even op het forum. Gr.Paul
Profielfoto van Riekev.
Riekev.
Ik heb hem (nu) op pagina 3 ook staan heb hem gewoon de groene snuitkever gedoopt, makkelijk toch. Dat gezoek....baal ik van.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's