Veldhommel

Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave

De Veldhommel is net als de Aardhommel kort en gelijkmatig zwart behaard met een gele band achter de kop en een tweede gele band op het tweede achterlijfssegment. De laatste twee achterlijfssegmenten zijn wit. Koninginnen hebben een bredere citroengele kraag op de voorrand van het borststuk. Werksters zijn niet te onderscheiden van de sterk gelijkende Aardhommels (Bombus terrestris).
Mannetjes Veldhommel hebben gele haren op de kop en zijn zo te onderscheiden van de sterk gelijkende Aardhommel (Bombus terrestris).
De verschillende soorten uit de zogenaamde ‘aardhommel-groep’ zijn moeilijk uit elkaar te houden en verwarring tussen de soorten onderling is dus reëel. Het gaat hierbij om Aardhommel (Bombus terrestris), Veldhommel (Bombus lucorum), Grote veldhommel (Bombus magnus), en Wilgenhommel (Bombus cryptarum). De laatste twee soorten zijn echter heel wat zeldzamer dan de aardhommel en kunnen we vooral in natuurgebieden met schraalgraslanden
Nesten worden onder de grond gemaakt en kunnen 100 tot 400 individuen bevatten. De koningin paart met slechts één mannelijke Veldhommel.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Lindaloes
Lindaloes
Zou ze niet uit elkaar kunnen houden. Heel mooi.
Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker
Mooi Aardhommeltje...!
Nog even wachten, dan zijn ze er weer!

Gr.hennyP.
Profielfoto van chrisfotos
chrisfotos
Heel fraai vastgelegd zo in de vlucht.
Profielfoto van petjoe
petjoe
Tjonge tjonge jij bent echt een fotograferende encyclopedie hihi

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's