Wolkever

Profielfoto van daksaya
daksaya

De wolkever, ook wel ruigkever (Lagria hirta) is een kever die behoort tot de onderfamilie wolkevers (Lagriidae) in de familie zwartlijven (Tenebrionidae).
De lengte is zonder uitsteeksels ongeveer 7 tot 10 millimeter, de kleur van de dekschilden is bruin, de rest van het lichaam is geheel zwart. De kever heeft een typisch uiterlijk; zeer langwerpige dekschilden die dicht en vrij borstelig behaard zijn met een gele beharing, de rest van het lichaam is eveneens behaard, maar dit is door de zwarte kleur minder goed te zien. De dekschilden zijn week en aan de achterzijde duidelijk breder dan aan de voorzijde, de ogen zijn opvallend groot en rond. De tasters zijn dik, opvallend lang en duidelijk gesegmenteerd.
De volwassen kever leeft van plantaardig materiaal als nectar en stuifmeel en kan vliegen, waardoor de soort vaak op bloemen wordt aangetroffen. De soort staat bekend als traag en kan niet snel rennen. De larve leeft op de bodem tussen het humus van rottend plantaardig materiaal. De wolkever komt voor in vochtige, begroeide terreinen als open plekken in bossen en graslanden, de volwassen kever is te zien van mei tot augustus.
Bron: Wikipedia

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's