Pain-de-pourceau

Profielfoto van elzm_54
elzm_54

In bepaalde streken wordt beweerd dat varkens de knollen opwoelen, vandaar dat ze in de volksmond weleens ‘varkensbrood’ (in Frans: ‘Pain de pourceau’, in Italiaans: ‘Pan porcino’, in Engels: ‘Sow bread’) worden genoemd. De volksnaam “Pain-de-pourceau” (“varkensbrood”) is vermoedelijk afkomstig van de gulzigheid waarmee de varkens de knollen van de cyclamen opzoeken. De varkens voeden zich met de knollen zonder nadelige gevolgen.

  • 0x
  • 96
  • Cyclamen
  • Cyclamen hederifolium
  • Planten
  • Bomenmuseum Van Gimborn Doorn

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Het is een prachtig plaatje Els, fijn weekend

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's