De inktzwarte olijven die je kent krijgen hun kleur op een heel andere manier. Zij zijn geoogst toen ze nog groen en onrijp waren, want dat is voor de producenten veel goedkoper. Vervolgens gebruiken de producenten een stof met de naam ferrogluconaat (E579) om de olijven zwart te maken.
Als je 'echte' zwarte olijven wilt proeven, dan kun je bijvoorbeeld een Kalamata of Taggiasche olijf proberen. Deze zijn gerijpt aan de boom en hebben daardoor een rijkere en zoetere smaak.
Bron Radar
Lees meer
Reacties (11)
Oeps .... olijven uit Z. Afrika. Je hebt me weer beet, deugniet!
Eens. Top!
Gaaf pallet. Wat een kleur !
Mooie foto Petjoe en leuke info.
gr. pieter
Wat ze allemaal met ons eten uitkuren, het is niet te geloven.
Wel mooie foto petjoe.
gr. Hanneke
Mooie gelijkenis met olijven en interessante info. Micky Mouse staat goed op de foto :) Gr. Annemieke
mooie foto trouwens.
Ik was ook geschokt door die info van de Keuringsdienst van waarde.
Toevallig met iemand over gehad uit Libanon, maar olijven worden ook zwart als je ze langer aan de boom laat hangen.
Ziet er heel mooi uit met die kleuren. Bedankt voor de info en tip.
Schitterende foto en verhaal. Een Mooiste voor mij hoor Petjoe.
L.gr. Els