Pinksterbloem

Profielfoto van daksaya
daksaya

De plant werd gebruikt bij hartklachten en soms bij epilepsie. Pinksterbloem werd vroeger als rauwkost gegeten, vooral tegen scheurbuik. De bladeren kunnen zowel mild als radijsachtig scherp smaken. Volksnamen als kievitsbloem en koekoeksbloem wijzen erop dat de bloeitijd samen valt met de terugkeer van de vogels in de lente. In sommige delen van Frankrijk werd de Pinksterbloem gevreesd, omdat men dacht dat adders erg op de plant gesteld waren. Wie de bloem plukte, zou binnen een jaar worden gebeten. In Duitsland zou degene die de Pinksterbloem plukte, samen met zijn of haar woning, door de bliksem getroffen worden.

  • 1x
  • 236
  • Pinksterbloem
  • Cardamine pratensis
  • Planten

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (7)

Profielfoto van petjoe
petjoe
Bliksems wat mooi, vooral de latente schaduw rechts ..



Groetjes Petjoe
Profielfoto van Elsken
Elsken
Interessant!
Hele mooie foto!
Profielfoto van kijken
kijken
Gelukkig leven we niet meer in de middeleeuwen.....maar stellen nog wel belang in kruiden !!!!
Tijd voor paardenbloemen thee.......!
HA !

groeten Rika.
Profielfoto van lammie-ja
lammie-ja
Prachtig mooi op de foto gezet.
Profielfoto van Moreau
Moreau
Een beauty! Je hebt hem op een bijzondere mooie manier neergezet!
Mooie info!
Profielfoto van Marinke
Marinke
Mooie opname van de Pinksterbloem.Mooie uitleg over de bloem!!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's