Tam maar prikkerig

Profielfoto van babohj
babohj

Tamme kastanjebomen hebben langwerpige bladeren in de vorm van een vogelveer en de balletjes hebben een stekelige buitenkant als een egel. Tamme kastanjes zijn niet helemaal rond, maar hebben een vlakke kant en een puntje met een wit pluimpje.

Laat de kastanjes één à twee weken drogen voor een zoete, volle smaak. Pel er af en toe eentje om te testen of ze al te eten zijn. Is de vrucht een klein beetje verschrompeld en het vliesje wat bruiner en hariger geworden? Dan zijn ze klaar. Ook pellen wordt dan gemakkelijker, omdat het jasje iets losser over de vrucht heen komt te zitten. Pas op, als je de kastanjes te lang laat liggen, heb je kans dat er wormpjes door de opening naar binnen kruipen. Twijfel je of ze nog goed zijn? Leg ze dan in een bak met water: de kastanjes die zinken, zijn nog in orde.
Tamme kastanjes zijn heel gezond en bevatten veel minder vet dan veel andere noten. Ze bevatten vitamines B en E, kalium, zink en foliumzuur. Een handjevol kastanjes is heerlijk als tussendoortje, en meteen een leuke bezigheid.(Artikel- E.Donkers)

  • 0x
  • 284
  • Tamme Kastanjes
  • Castanea sativa
  • Planten
  • Bos

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe
Nou, ze lagen voor het oprapen, dat wordt een gezonde winter!!!
Wat een goed verhaal bij deze mooie foto!!
Fijn weekend en hartelijke groet,
Joke
Profielfoto van janjoost
janjoost

Super lekker en leerzaam

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's