Warmoes is een ‘vergeten’ bladgroente, ook bekend onder de naam snijbiet. Hoewel warmoes en snijbiet dus als synoniemen worden gebruikt, zijn de twee niet helemaal identiek. In de biologische vershandel doelt men met snijbiet op een variant met veel blad, terwijl warmoes typisch dikke nerven heeft. Vroeger at men van warmoes zelf alleen de bladstengels op. De smaak komt deels overeenkomt met die van spinazie. De stengels kunnen verschillende kleuren aannemen: wit, geel of rozerood.
info, de volle grond Amelisweerd
Lees meer
Reacties (8)
NIET onopgemerkt/vergeten gebleven, deze. Wastie lekker? Gave kleuren alleen al . _ ,,,groet
Heerlijk snijbiet !!
Mooie, kleurrijke foto !!
Ja, mooie kleuren hebben de stelen (kun je ook eten trouwens). Maar ook het blad met de nerven zijn mooi om te zien.
Mooie kleurtjes!
gr. Hanneke
Heerlijk in de pasta! Nu al zin in. Voor mij een Mooiste hoor.
l,gr. Els