Drup aan de neus??

Profielfoto van JohndeGrooth
JohndeGrooth

De groenpootruiter (Tringa nebularia) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae).
Groenpootruiters komen in Nederland en België voor tijdens de maanden april tot november. Tijdens de broedtijd zijn ze in het noorden van Rusland, Scandinavië en het het noorden en westen van Schotland, terwijl ze in de winter voornamelijk in tropisch Afrika zijn, kleine aantallen overwinteren langs de kusten van de Middellandse Zee en Zuid-Engeland.
De vogel broedt ook in een breed gebied dwars door Siberië tot aan de Grote Oceaan. Deze broedvogels trekken naar overwinteringsgebieden in Azië en Australië.

De groenpootruiter is de grootste uit het geslacht Tringa (ruiters). Hij is 32 cm lang, gemiddeld 1 cm meer dan de zwarte ruiter en ruim 5 cm groter dan de tureluur. Verder is de vogel lichter dan de tureluur (in winterkleed), grijs van boven en met een lichte kop en hals. Hij heeft in vlucht witte wigvormige stuit en donkere vleugels. Zijn poten zijn grijs of groengrijs, net als de snavel. De snavel is heel licht omhoog gebogen. Deze ruiter wordt vaak samen gezien met andere ruiters zoals de zwarte ruiter, witgat en tureluur. (Wikipedia)
In Full-HD kwaliteit op mijn website www.johndegrooth.nl

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van joanne
joanne
Geweldige foto en wat een mooie vogel!
gr joanne
Profielfoto van Lindaloes
Lindaloes
Prachtig en leuk de info erbij.
Profielfoto van gemeneer
gemeneer
Mooie foto!!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's