Kalkoen, die staat er goed op, maar ook met de Kerst?

Profielfoto van will
will

Eind november Thanksgiving day en traditioneel verleent de Amerikaanse president Obama dan één kalkoen gratie. Dit jaar was Cheese de gelukkige. De kalkoen overleeft dankzij het gebaar van de president in ieder geval deze feestdag. Deze kalkoenengratie voor Thanksgiving bestaat al sinds 1963; John F. Kennedy was de eerste president die de maatregel instelde. De traditie staat bekend als de National Thanksgiving Turkey Presentation. Daar mochten dit jaar de Amerikanen op Facebook over beslissen. Beide kalkoenen werden daar gepresenteerd en de kalkoen wiens profiel het meest gedeeld werd, zou een pardon krijgen, uiteindelijk “Cheese” dus.
Kalkoenen komen van oorsprong uit Noord en Midden Amerika. Daar leven zij voornamelijk in bosrijke gebieden. Als huisdier komen zij overal voor. In Duitsland leven in bepaalde gebieden verwilderde kalkoenen. Kalkoenen communiceren vooral door middel van geluid. Het bekendste geluid is wel het klokkende geluid dat de mannetjes maken om vrouwtjes aan te trekken.
Als de kalkoen mensen als zijn soortgenoten gaat zien, bestaat de kans dat hij de ‘baas’ probeert te worden over ‘zijn’ mensen. Dit geld vooral voor een haan. Die zal dan aanvallen -net zoals een kippenhaantje aanvalt met zijn sporen die hij aan zijn poten heeft zitten- en door tegen de mens op te vliegen en door te pikken. Maar is het geen afweersysteem van het dier, zoals wij om gaan met de kalkoen de komende weken? Meer weten over de leefomstandigheden van de kalkoen in Nederland, kijk op de website van Wakker Dier;
http://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/kalkoenen?c=1200&gclid=CIbT9v2iwMICFSoKwwodzbQAoA
Of kiezen we ook voor en op een Facebook stemsite, voor het beschermen en lot van deze ‘bedreigde’ vogel.

  • 0x
  • 469
  • Kalkoen
  • Meleagris gallopavo
  • Vogels

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's