Slaapplaats met kleine kuikens 2 - 4

Profielfoto van Katinkal
Katinkal

Slaapplaatsen opzoeken voor de nacht is een heel ritueel en duurt best lang, zeker als er jonge dieren bij betrokken zijn. De hanen en hennen slapen het liefst op veilig hoger gelegen plaatsen als hekken en bomen die vlakbij de molen aanwezig zijn. De hennen met heel kleine kuikens zoeken beschutting in het hoge gras. Hun kuikens kunnen nog niet ‘op stok’.
De kip of huishoen komt oorspronkelijk uit Azië. Mensen hebben kippen al meer dan 5000 jaar als huisdier. Het is een sociaal levend dier. Dieet van de kip bestaat voornamelijk uit insecten, zaden, vruchten en kleine gewervelde dieren. Hoendervogels hebben over het algemeen een partner voor het leven. Hanen van het huishoen hebben in de regel meerdere vrouwen. Ze paren vaak in de lente of zomer en het vrouwtje legt meestal eieren in een nest dat ze heeft gemaakt in een veilig gebied in de buurt van water. Kippen zijn op alle gebied nuttig voor het ecosysteem vanwege hun functie in de voedselketen. Ze helpen bij het voorkomen van overmatige groei van planten door op insecten en zaden te jagen. Ze zijn ook een belangrijke prooi voor roofdieren, zoals vossen en slangen, en dit helpt bij de instandhouding van de soorten in het ecosysteem.
Bovenstaande informatie over de hoendervogels kun je terugvinden op: - https://www.dieren-en-planten.nl/vogels/de-hoendervogels/ - Wikipedia - wikikids.nl/Hoendervogels

  • 0x
  • 106
  • kip of huishoen
  • Gallus gallus domesticus
  • Vogels
  • Obdam langs de sloot

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van petjoe
petjoe

Leuke foto en hele mooie info

l.gr.petjoe

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's