Tapuiten, op trek langs de zuidelijke Zweedse kust (2).

Profielfoto van will
will

VAKANTIEBERICHT, 05; Afgelopen weken een vakantietrip -via Denemarken naar Zweden- met de caravan op reis langs verschillende campings. Verslag van; de 'opmerkelijke' natuur, gebieden- én de beleving met bijbehorende indrukken.
Een dag later…. Aan het begin van de morgen nogmaals een kort bezoek aan de grillige zuidkust. Probeer nog een paar foto's te maken van de aanwezige tapuiten. Tevens op zoek naar andere vogelsoorten. Grote aantallen witte kwikstaarten foerageren, op bijeen gedreven plantaardig materiaal waarin zich veel vliegen ontwikkelen. Terwijl ik er even later de oeverloper op zie. Dan vliegt dichtbij van de grond een vogel op- die ik niet opgemerkt heb. In de 'vlucht' zie ik het -een vrij lange snavel, en het 'roepje' herken ik- een watersnip.
Dan valt me een tapuit op, die vrij dichtbij op een rotssteen zit. Zak automatische door de knieën, kruip langzaam nog wat dichterbij. De fotosessie is begonnen, kijk door de camerazoeker en druk vele malen af. Hoor de camera 'sluiter' maar de tapuit blijft zitten als een "perfect" model. Ook let ik op de achtergrond, gebruik een diafragma van 5.6. Later zoek ik een foto uit en plaats mijn keuze. Welke van de twee tapuit foto's is uw keuze?

  • 0x
  • 442
  • Tapuit
  • Oenanthe oenanthe
  • Vogels

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van SandraSb
SandraSb
Deze foto vind ik mooier, hoewel ik voor die andere ook heel wat over zou hebben. Op deze foto zit de vogel helemaal mooi duidelijk in beeld. die ander heeft zijn kopje net grenzend aan het drukke achtergrond gedeelte. De achtergrond is op deze prima en niet storend.
Profielfoto van riana5
riana5
Schitterende foto,s
Profielfoto van corineoste
corineoste
Ik bedoelde de Oostkust tussen Stockholm en Kalmar.
h.gr.Corine
Profielfoto van corineoste
corineoste
Hallo Will.
Leuk je verhalen over Zuid-Zweden. Ben net terug van een reis door Zweden. De Zuidkust hebben we een paar jaar geleden gedaan en is erg mooi. Dit jaar zijn we op de terugweg langs de Oostkust onder Zweden terechtgekomen. Ook een aanrader! Werkelijk schitterende natuur. Naar deze foto van de tapuit gaat mijn voorkeur uit. Mooie achtergrond en op ooghoogte.
h.gr.Corine

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's