Uw hulp gevraagd !

Profielfoto van pieterbj
pieterbj

Terwijl wij heerlijk, met de verwarming aan, achter de computer, genieten van mooie vogelfoto's, hebben diezelfde vogels moeite om in leven te blijven als het buiten zo als nu streng vriest en alles bedekt is onder een sneeuwlaag. U kunt ze helpen door dagelijks bij te voeren. Er is speciaal energierijk "vetvoer" en eiwitrijk voer te koop, strooi dagelijks een paar handjes zonnepitten, en of speciaal vogelstrooivoer, hang een paar vetbolletjes op en ook gewoon brood geven is natuurlijk prima.
Probeer zo gevarieerd mogelijk voedsel aan te bieden.
Maar zet GEEN bakjes water buiten ! Vogels kunnen gaan badderen en hun veren kunnen dan bevriezen. Vocht krijgen ze genoeg binnen via de sneeuw !

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (8)

Profielfoto van janniezoethout
janniezoethout
vaak hoor je dat er weinig mussen zijn; hier krioelt het van allerlei vogels. De vogels weten het precies en als ik \'s morgens voer strooi, dan hoor je ze kwettteren, net alsof ze elkaar waarschuwen dat er voer is. Gelukkig zijn er veel mensen die om de dieren denken. Toch merk je, dat de dieren toch verzwakken; ze gaan midden op de weg zitten en blijven zitten, ook al komt er een auto aan. Trouwens mooie foto Pieter, zoals gewoonlijk zou ik zeggen. groeten
Profielfoto van papegaaiduiker
papegaaiduiker
OOOOhhh ik ben helemaal ontroerd door deze intens schattige foto. Meneer Pieterbij. ik vind dat u altijd zulke schitterende foto\'s maakt, ze zijn eigenlijk altijd wel bijzonder. U geeft tegelijkertijd bij deze een heel belangrijke boodschap door. Ikzelf voer de vogels nu elke dag met brood met zonnebloemolie, strooivoer en stukjes fruit gemengd. Groetjes van een fervent natuurliefhebster.
Profielfoto van Wichtje
Wichtje
Prachtige foto!
Profielfoto van Natuurgek
Natuurgek
Mooie foto met een minstens zo mooie, maar belangrijke boodschap.

Groet,
Cor
Profielfoto van pieterbj
pieterbj
Bedankt voor je extra opmerking Marcel. Klopt..., we moeten blijven voeren !
Profielfoto van frankmeer
frankmeer
Vrouwtje Vink
Profielfoto van marssas
marssas
Leuke tekst Pieter. Ben zelf ook altijd bezig om de vogeltjes in mijn tuin goed te voeren met gevarieerd voedsel. Ook de noten doen het erg goed. Alleen het belangsrijkste is dan men door blijft voeren tijdens de wintermaanden en dus niet een enkele keer een handje voer neer leggen. De vogels gaan er op een geven moment toch op wachten en voor hun kan dat ene nootje erg belangrijk zijn. Mooie foto en een aangrijpende tekst Pieter. Gr.Marcel
Profielfoto van DirkjeAnna
DirkjeAnna
Wat een lief pluizig vogeltje!
Wat is het? Een kneu?

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's