hertenroedel.

Profielfoto van risseeuw
risseeuw

Hertenroedel met herten in diverse stadia van geweiopbouw.
Stelregel is dat oudere herten hun gewei als eerste afwerpen (februari) later gevolgd door de jongere herten die tot eind april afwerpen en soms nog wel tot mei. De jongste van dit stel, het spitsertje in het midden van de foto moet dus nog afwerpen.

Bij deze ook bedankt voor de reacties op mijn eerdere uploads.

Groeten Ronald.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van babohj
babohj
Een souvenir is het kennelijk altijd waard om waar dan ook mee te zeulen. Heb me regelmatig verbaasd over Noordkaap-gangers die met de meest gigantische geweien op de motorkap van hun auto triomfantelijk terugkeren van vakantie.

Goed verhaal bij je foto\'s. Hgr. Helga
Profielfoto van bastet
bastet
Dank je wel !
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
De meeste van de afwerpstangen worden door de boswachter/jachtopzichter verzameld en bewaard om geweiontwikkeling van de hun zeer bekende herten te volgen.
Helaas wordt er in de afwerptijd veel onrust veroorzaakt door de zogenaamde \"stangenzoekers\" die er niet voor schromen om de rustgebieden van het wild in te gaan. Is juridisch ook nog wel een apart verhaal, het wild in Nederland behoort niemand toe \"res nulius\" maar de geweistangen zouden dus toebehoten aan de terreineigenaar van het perceel waarop de stang gevonden is.
Geweistangen hebben wel degelijk nog een functie in de natuur. Voor kleine knaagdieren een welkome aanvulling om aan mineralen en calcium te komen, zelfs herten en zwijnen knagen hier aan als aanvulling van de mineralen.
Profielfoto van bastet
bastet
Ronald, wat gebeurt er met die geweien, nemen mensen die mee ? En mag dat, zou er zelf niet over denken maar zag ooit eens iemand zeulen met zo\'n ding.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's