R.I.P. Lady

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom

Afgelopen week is de bekende vos Lady overleden in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Vanwege het frequent voeren door bezoekers rondom de 1000Meterweg (midden AWD) kwamen er steeds meer vossen in dit gebied en werd de strijd ook steeds heftiger, de conclusie is getrokken dat Lady hiervan uiteindelijk slachtoffer is geworden (fatale verwondingen na zo'n gevecht). Ik hoop dat de boswachters keihard gaan optreden om de bezoekers te leren eindelijk eens te stoppen met het voeren van vossen (van pindakaas en hondenbrokken tot supermarktkippen ... ). Het is zo egoistisch gedrag en zo onnatuurlijk en leidt er alleen maar toe dat vossen zoals Lady slachtoffer worden omdat ze te afhankelijk worden van de mensen, ze heeft de strijd om het "patat vossen territorium" verloren, triest hoor ....

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (12)

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Jaja, Ronald, ik ben zeer bekend met AWD en paar maanden terug bij Bronst op de Wildbaanweg geweest, leek wel militair oefenterrein met al dat geratel van camera\'s met continue opname, honderden fotografen naast elkaar, natuur circus! Ik ben bang dat heden ten dage onze natuurgebieden langzaam ten prooi gaan vallen aan het commerciele belang van de \'voedsel fotografen\', belang van geld boven natuur, wie is de volgende na AWD, OVP en Veluwe ... ?
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
De vosjes zijn echte publiekstrekkertjes in dit gebied en op elke fotosite struikel je over de foto\'s van de AWD vosjes.
Het is een leuke manier om mooie foto\'s van vosjes te maken, een beetje vergelijkbaar met de appeltjesherten aan de Wildbaanweg op het Nationaal park de Hoge Veluwe, met dien verstande dat daar het personeel zelf voert.
Om deze situatie in de AWD te stoppen zal men dus 24/7 moeten controleren daar er altijd \"natuurfotografen\" zullen blijven waarbij het plaatje nu eenmaal voor het beestje gaat.

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Allemaal bedankt voor jullie even treffende als diverse reacties! Heb even getwijfeld om deze foto plus tekst op deze VV foto website te plaatsen maar gezien jullie geweldige respons hier geen spijt van! Integendeel, mooi om te lezen hoe mede foto - en natuurliefhebbers ieder op hun manier reageren ...
Profielfoto van SjanivanOphemert
SjanivanOphemert
Hopen dat er wat aan gedaan wordt, Zij krijgen sowieso ongezond voer. Verder hebben ze natuurlijk wel een , luizeleventje , want de Vos in het algemeen heeft het erg moeilijk, worden op verschillende plaatsen ,bejaagd of erger. zag in het najaar zo een mannetje op een stoel zitten wachten met z,n jachtgeweer tot de vos wel uit het maisveld moest komen , (werd gemaaid). Niet leuk. Mooie actie om dit onder de aandacht te brengen Erik.
Profielfoto van Hennepen
Hennepen
De controle moet veel strenger, hoge boetes en een AWD verbod.
Het is triest dat zogenaamde natuurliefhebbers zo onverschillig en hebzuchtig qua mooie plaatjes omgaan met het natuurlijke.
VOSSEN ZIJN GEEN HUISDIEREN en ook niet op de wereld ter meerdere eer en glorie van mensen die absoluut NIET bezig zijn met natuur.
Mooi eerbetoon en belangrijk statement!
R.I.P. Lady!
Profielfoto van MarijkeS
MarijkeS
Na al die prachtige strand foto\'s,

Dit treurige bericht over deze mooie vosse dame.

Hopen dat het in de toekomst beter met de vossen gaat.
(Dat de mensen zich gaan gedragen)

vr. groet
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bizar verhaal Henny, hoezo geconditioneerd! Had vorig jaar ruzie met jong stel, die dachten ongezien kuikentjes (die men aan slangen voert, brr) rond te strooien om vossen te lokken. Even later gingen ze geluiden maken en op de grond liggen om de vossen te lokken ... ben erop afgegaan, kreeg grote bek maar foto gemaakt en boswachters ingelicht. Gelukkig zijn de controles geintensiveerd want zo is het niet leuk meer om vossen te zien!
Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker
Tja, dat is de ellende daar in de WLD....
Die beesten waren daar zo op de mensen gericht wat betreft voeren...
Mijn zoon was daar een keertje met vriendin, ze zaten op een bankje een boterhammetje te eten, werd door een vos geprobeerd de rugzak die op de grond lag mee te jatten. Dat alles gebeurde achter hun rug!
Dat is toch niet normaal dat het daar zo aan toe gaat...
Wel een prachtige foto van deze Lady Erik...!

Gr.hennyP.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Dank je Erie, ik was er zelfs een beetje emotioneel onder, 2 weken geleden nog foto\'s en een filmpje van haar gemaakt. Gisteren was er een kort item op lokale TV West in Den Haag over het overlijden van Lady, boodschap was: NIET VOEREN!
Profielfoto van bastet
bastet
Een mooi eerbetoon Erik en ik hoop met jou dat dit \"voeren voor een mooi plaatje\" snel een halt wordt toegeroepen.
Vr. gr. Erie

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's