Zuring komt steeds minder talrijk voor als gevolg van uitlaatgassen en bestrijdingsmiddelen.
Er zijn rond de 200 soorten, omdat ze gemakkelijk met elkaar kruisen zijn er allerlei varianten ontstaan.
Een groot aantal hiervan is eetbaar, zowel het blad als de bloem.
Zuring bevat vitamine C maar wel is het beter er niet teveel van te eten, want het bevat ook oxaalzuur (dit onttrekt calcium aan de botten, het sterkste als de plant jong is).
Als kind vond ik die blaadjes heerlijk.
Lees meer
Reacties (11)
Heel mooi!
Heb het vaak gegeten, bloedzuiverend en heerlijk fris als soep.
Ook in boeketten met wilde bloemen/planten heel decoratief.
Zie deze foto's nu pas en dat heeft iedereen die niet elke dag in de gelegenheid is de site te bezoeken.
Het blijft behelpen en HEEL ZUUR !.
Voorlopig ws geen verbeteringen en ook ik haak weer af.
Het heeft mss wel invloed als iedereen stopt maar zo hap snap, wel of niet plaatsen trekt V.V. zich vermoedelijk niets
van aan.
Kwam bij toeval een foto van de grote Klis van mezelf tegen op Google. Nooit geweten dat die erop staat. Zo dealen ze kennelijk met onze inzendingen.
Zelfs een berichtje kan/ kon er niet af.
Vind het nog steeds een kwalijke zaak.
Fijn weekend en hopelijk tot over een poosje.
Lieve groeten van een trouwe fan van jou.
Helga
Groetjes, Erie
Fijn weekend gewenst, groet Femmy
Goed weekend en verregende groet, Erie
Dat er zo'n rondom 200 soorten, zijn zoveel...
Ik heb het nog nooit gegeten, maar wie weet.
Fijn en prachtig weekend toegewenst, Hennepen en dank voor alle lieve en fijne warme reacties!!
Lvg
Frieda
Lvg
Frieda
Ook zuringsoep heb ik al een gegeten.
Heb vele foto's gemaakt van deze mooie rode samen met b.v. margrieten prachtig om te zien.
In het Buursezand en omgeving komt ie weer veel voor van heel klein tot heeeeeel groot.
mooie foto vr. gr. Marijke