Fluor

Profielfoto van petjoe
petjoe

Fluor is een zeer schadelijk middel dat de oorzaak is van fluoriosis; een ziekte waardoor tanden bruin worden. Het doodt inderdaad bacteriën in je mond, maar maakt nog veel meer kapot. Fluor is in diverse wetenschappelijke publicaties aangewezen als oorzaak van een groot aantal ziektes: atopische dermatitis, eczeem, netelroos, maag-en darmklachten, hoofdpijn, genetische schade en geboorteafwijkingen. Tandartsen varen wel bij het onnadenkende fluoride gebruik van klanten. Doordat mensen hun tanden met het tand verwoestende fluoride poetsen, komen klanten vaak terug bij hun tandarts.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (13)

Profielfoto van joanne
joanne

Goede info bij deze mooie foto!

Profielfoto van daksaya
daksaya

Afgezien van het artikel dat ik heb opgestuurd, ben ik me natuurlijk ook bewust dat er veel rotzooi in allerlei producten zitten. En ik denk dat tijdsduur ook meetelt wbt schadelijkheid voor ons lichaam. Jaar in jaar uit de zelfde producten gebruiken waar schadelijke stoffen in zitten worden opgeslagen in ons lichaam. Voor alternatieven kiezen en je lichaam af en toe ontgiften kan geen kwaad denk ik. Zelf gebruik ik al jaren geen tandpasta en deodorant. Gewoon kokosolie werkt ook prima!

Gr.Paul

Profielfoto van janjoost
janjoost

Top !! - mooi artikel. Botten worden breekbaarder, hoorde ik ergens.. Homeopathische verdunning kan toch sterk van invloed zijn. Je trekt hier wel een boekenkast omver Joe.

Sommige klerezooi zit gewoon in baby-artikelen. Dank voor je Leuke grappige foto, ook.  - groet.

Profielfoto van BEN II
BEN II
Jouw foto geeft aan wat er met ons gebeurt als wij blijven poetsen en de lange tekst met uitleg over de schadelijke ingrediënten maakt het er ook niet vrolijker op .
Toch maar weer op een houtje gaan bijten. ;)

Vr.gr.
Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker

Een fraaie, maar broze kaak...

l.gr.hennyP.

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Goede foto, maar je verhaal heeft heel wat losgemaakt, ik wordt er niet blij van.

Ik zal eens goed opletten.

gr. Hanneke

Profielfoto van petjoe
petjoe

Paul van Loveren heeft een punt.... maar volgens Jody Kaldenberg..

Is jouw immuunsysteem constant verzwakt? Heb je last van allergieën, acne rond de mond, een koortslip of schildklierproblemen? Misschien moet je eens goed kijken naar welke tandpasta je gebruikt.

Nu de wereld zich meer en meer bewust wordt van alle gifstoffen en chemicaliën in ons voedsel en hoe deze de gezondheid en fitheid van ons lichaam beïnvloeden, is het van wezenlijk belang dat we ons schoonheidsregime en de producten die we gebruiken onder de loep nemen. Dit zijn onder andere de crèmes, zeep, scrubs, shampoos en tandverzorgingsproducten die we dagelijks gebruiken. Giftige stoffen in dagelijkse schoonheids- en hygiëneproducten worden opgenomen in onze bloedbaan, waarna ze onze inwendige organen en hormonen langzaam aantasten. Dit is vergelijkbaar met gifstoffen uit onze omgeving en ons voedsel. De meeste tandverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik bevatten gifstoffen die in verband zijn gebracht met allergische, neurologische en andere aandoeningen. Heb je ooit gekeken naar de ingrediënten in je tandpasta of mondwater? Een standaard tandpasta van een bekend merk bevat ingrediënten die bestaan uit zeer kleine moleculen die door de huid van de mond binnendringen en zich opbouwen in het zenuwstelsel, organen en weefsels.

Een goede hygiëne heeft duidelijk belangrijke voordelen om ons te beschermen tegen infecties. Echter, sommige chemicaliën in onze verzorgingsproducten (en schoonmaakproducten) kennen mogelijk meer risico's dan voordelen. Lees altijd de etiketten, zelfs op natuurlijke tandpasta. Vraag je altijd af wat de producten precies zijn en waar ze vandaan komen. Alles wat je in je mond stopt en op je huid smeert, beïnvloedt je gezondheid.

De samenstelling van tandpasta is afhankelijk van het type tandpasta en de fabrikant. Hier volgen enkele van de gevaarlijkste stoffen in populaire tandpasta’s van de bekende merken:

Natriumlaurylsulfaat

Natriumlaurylsulfaat is een schuimmiddel dat wordt gerelateerd aan kanker en ontwikkelings- en voortplantingstoxiciteit. Het kan ook mondzweren, koortslip en huid- en oogirritaties veroorzaken.

Triclosan

Triclosan is een conserverende en cosmetische biocide (chemische stof), ook wel bekend als een pesticide, dat wordt gerelateerd aan allergieën, endocriene verstoringen, hormonale onbalans en toxiciteit van het orgaansysteem.

FD&C Blue 1, D&C Yellow #10 en D&C Red #30

Synthetische en kunstmatige kleurstoffen geproduceerd uit petroleum- of koolteerbronnen en gerelateerd aan tumorgroei. Kunstmatige kleurstoffen worden ook gekoppeld aan ADD- en ADHD-symptomen.

Fluoride

Fluoride is één van de meer controversiële ingrediënten in tandpasta. Veel mensen die zich bewust zijn van hun gezondheid, en die proberen een bewuste natuurlijke levensstijl te leven, kiezen er vaak voor om geen tandpasta te gebruiken die fluoride bevat. Dit omdat zij geloven dat deze stof giftig is voor het lichaam. Ik stel voor dat je je eigen onderzoek over dit onderwerp doet, zodat je zelf alle informatie omtrent deze stof kunt leren en ontdekken. Als je fluoride gebruikt, spoel dan altijd goed je mond en vermijd inslikken.

Gehydrateerde Silica

Dit antiklontermiddel bioaccumuleert in mensen en dieren.

Polyethyleen

Dit is het meest voorkomende ingrediënt in plastic, maar wordt vaak aangetroffen in tandpasta.

Saccharine

Sacharine is een kunstmatige zoetstof en een suikervervanger op petroleumbasis die kankerverwekkend is.

Propyleenglycol

Propyleenglycol wordt gebruikt in antivries en om olieafval op te ruimen. Het werkt huidirriterend en wordt gerelateerd aan netelroos (galbulten).

Titaandioxide

Deze anorganische verbinding wordt gebruikt als een kleurstof in een reeks lichaamsverzorgingsproducten zoals zonnebrandmiddelen en make-up, maar ook in verf. Het wordt beschreven als een mogelijk kankerverwekkend middel voor de mens.

Xanthaangom

Xanthaangom is een verdikkingsmiddel afgeleid van bacteriën die groeien op maïs en tarwe dat mensen met voedselgevoeligheid kan beïnvloeden.

Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave

Goede opname bij deze tekst, je gaat er vanzelf bij glimlachen. Gr. Jan

Profielfoto van tjerknawijn
tjerknawijn

Nou, deze hoeft niet meer terug nasr de tandarts!

Weer een mooie combinatie van tekst en foto!

Profielfoto van babohj
babohj

Daar had dit dier vast geen last van en toch zijn de resten prachtig wit ! ;-)

Goed verhaal van Paul overigens.

Geen kassa voor de tandartsen dus en de tandpasta kan veilig gebruikt worden.

Lgr. Helga

Profielfoto van daksaya
daksaya

...Die ophef is volgens Cor van Loveren, bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), ooit begonnen toen fluoride nog aan ons drinkwater werd toegevoegd. “Dit gebeurde in de jaren zestig. Enkele Nederlandse gemeenten begonnen de stof toe te voegen aan het drinkwater om zo automatisch het gebit te beschermen tegen cariës. Het bleek effectief want het aantal gaatjes nam af, maar er stond veel ophef over het feit dat je niet zelf kon beslissen of je nu wel of geen fluoride binnen wilde krijgen. Na jaren van discussie kwamen fluoridetabletjes en –tandpasta op de markt. Nu kon iedereen zelf beslissen over het gebruik van de voordelen van fluoride.”

In Nederland wordt fluoride sindsdien niet meer aan het drinkwater toegevoegd, maar wel aan onze tandpasta’s. En dat is volgens Van Loveren maar goed ook want fluoride is volkomen veilig en effectief. Fluoride is namelijk één van de meest onderzochte stoffen ter wereld. “Daarom weten we heel goed hoe we fluoride op een veilige manier kunnen gebruiken. Fluor in pure vorm is inderdaad een giftig gas en dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar in tandpasta is fluor aanwezig als ion en altijd gekoppeld aan een andere stof, zoals natrium. Het is dan niet meer giftig en heet fluoride. Daarbij gaat het bij elke stof om de dosis. Water is ook giftig als je er acht liter van drinkt. Dat is bij fluoride net zo. In een tandpasta zit zo’n 1 tot 1,5 milligram fluoride per gram tandpasta. Het is pas schadelijk als je per kilo lichaamsgewicht drie tot vijf gram tandpasta zou inslikken. Daar moet je heel wat tubes voor opeten.”

Bron: https://gezondnu.nl/uiterlijke-verzorging/

Verder wel een mooie foto Petjoe!

Gr. Paul

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Wat een schrikbarend verhaal, denk je goed te doen...…..

Wel een mooie vondst !!

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Wat een bijzonderefoto en tekst!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's