Tijgerbolletjes

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Tijgerbrood is een Nederlands[bron?] brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid zou lijken. Als het deegstuk bijna volrezen is, wordt er een dun laagje pap dat meestal van rijstebloem is gemaakt op aangebracht. Doordat rijstebloem geen gluten bevat, zal het niet meerekken met de deeghuid tijdens het rijzen. Hierdoor gaat het laagje tijgerpap scheuren en ontstaat de karakteristieke, krokante korst. De mate van scheuren kan worden geregeld door de dikte van de pap.
Wikipedia

  • 0x
  • 99
  • Stekelige aardappelbovist
  • Scleroderma echinatum
  • Schimmels
  • Park Oosterbeek, Den Haag

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Dank je hartelijk Ans.

Lieve groet, Marjon

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Prachtige foto met leuke titel

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's