Tijgerbrood, panterbrood, giraffebrood: dit brood kent vele benamingen, maar de term tijgerbrood is toch het meest bekend in Nederland. Hoe je het ook noemt, dit brood dankt zijn naam aan het mooie en knapperige motief op de korst. Maar hoe maak je dit patroon? Dit gebeurt met behulp van de tijgerpap, die tijdens de tweede rijs op het deeg wordt gesmeerd. Tijgerpap bestaat onder andere uit rijst- en paneermeel en is minder elastisch dan het brooddeeg. Het deeg rijst, maar de tijgerpap kan niet kan meerekken en gaat barsten. Het resultaat is een opvallend motief op de korst.
Lees meer
Reacties (8)
Zier er behoorlijk knapperig uit moet ik zeggen.. Goed gezien en op de foto gezet.
Wat ben jij een gut Petjoe , super bijzonder. Kijk voor de vertaling van gut in het Groningse
woordenboek.
Groet van Anna.
Daar lusten de honden geen brood van.
prachtige foto, titel en verhaal erbij! Voor mij een Mooiste hoor.
l.gr. Els
Bijzondere zwam! Mooi!
groet Hanneke