giraffebrood

Profielfoto van petjoe
petjoe

Tijgerbrood, panterbrood, giraffebrood: dit brood kent vele benamingen, maar de term tijgerbrood is toch het meest bekend in Nederland. Hoe je het ook noemt, dit brood dankt zijn naam aan het mooie en knapperige motief op de korst. Maar hoe maak je dit patroon? Dit gebeurt met behulp van de tijgerpap, die tijdens de tweede rijs op het deeg wordt gesmeerd. Tijgerpap bestaat onder andere uit rijst- en paneermeel en is minder elastisch dan het brooddeeg. Het deeg rijst, maar de tijgerpap kan niet kan meerekken en gaat barsten. Het resultaat is een opvallend motief op de korst.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (8)

Profielfoto van janjoost
janjoost
Lekker, die uitgedroogde klontjes
Profielfoto van daksaya
daksaya

Zier er behoorlijk knapperig uit moet ik zeggen.. Goed gezien en op de foto gezet.

Profielfoto van ac. Clewits
ac. Clewits

Wat ben jij een gut Petjoe , super bijzonder. Kijk voor de vertaling van gut in het Groningse

woordenboek.

Groet van Anna.

Profielfoto van joanne
joanne
Leuk verhaal bij deze prachtige foto.
Profielfoto van tjerknawijn
tjerknawijn

Daar lusten de honden geen brood van.

Profielfoto van Elzm_54
Elzm_54

prachtige foto, titel en verhaal erbij! Voor mij een Mooiste hoor.

l.gr. Els

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Bijzondere zwam! Mooi!

groet Hanneke

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Haaa hij is leuk petjoe, mooie foto van gemaakt.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's