Wildpluk

Profielfoto van Elzm_54
Elzm_54

Deze paddenstoel is eetbaar zolang hij nog niet verhout is. De zachte gedeelten kun je inmaken of in een stoofschotel verwerken. Een andere lekkere manier van bereiden is de in dunne repen gesneden hoed, door een bierbeslag halen en vervolgens snel te frituren (te lang frituren maakt de paddenstoel taai). Daarna wordt deze op smaak gebracht met wat zout en citroensap. De wat taaiere stukken die dichter bij de "stam" zitten kun je drogen en tot poeder vermalen.


Bron: Wildplukwiki

  • 0x
  • 102
  • Zadelzwam
  • Polyporus squamosus
  • Schimmels
  • De Bilt | Landgoed Oostbroek

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

En heb jij dat allemaal geprobeerd?

Mooie zwam/foto!

gr. Hanneke

Profielfoto van jodokuscul
jodokuscul

Hier moet je voor op de knieen zijn gegaan. Erg mooi

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's