Kauw

Profielfoto van TheoTerwiel
TheoTerwiel

De kauw is één van de kleinste kraaiachtigen die in Nederland voorkomen. De vogel is behalve aan het formaat ook van andere kraaiachtigen te onderscheiden door het grijze achterhoofd, een relatief kleine snavel en de witte iris. Ook is de vogel goed te herkennen aan de typische roep die klinkt als kjack, kjack.

De kauw leeft doorgaans in paren, maar vormen soms ook grote zwermen, vaak samen met andere kraaiachtigen. Het nest wordt gebouwd op schoorstenen of hoge gebouwen en is gemaakt van takken. De kauw is een sociale vogel, het mannetje en het vrouwtje leven ook buiten de broedtijd samen en blijven doorgaans hun hele leven bij elkaar. De kauw heeft zich net als veel andere kraaiachtigen goed aangepast aan de mens en komt dan ook in grote aantallen voor in steden. Vogelvisie.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van JterHaar
JterHaar
Ik vind kauwtjes ook prachtig, maar inderdaad, als je voer voor de kleine vogeltjes hebt opgehangen/neergelegd, hebben ze dat in no time opgegeten (recht van de sterkste). Al hang je het in de heg, ze hebben het meteen door hahaha zo slim
Profielfoto van bastet
bastet
Weer een fraaie serie Theo. Heb een haat liefde verhouding met kauwen. Woon vlak achter een kerk en nu moet je oppassen om geen tak op je hoofd te krijgen en ze zijn ook zo ontzettend brutaal - ik voer de kleine vogeltjes zo stiekem mogelijk maar volgens mij zitten de kauwtjes met verrekijkers op het dak en de toren van de kerk want in no time is alles verzwolgen door hen.

Gr. Erie

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's