Avondritueel 1 - 4

Profielfoto van Katinkal
Katinkal

Mijn fotoproject over hoendervogels, kippen of huishoenen, van enige tijd terug is eindelijk uitgezocht. Deze vogels heb ik met tussenpozen gevolgd van begin juni tot halverwege juli. Na dit project op locatie staakte mijn fotohobby voor langere periode wegens gebrek aan tijd.
De kippen van mijn project zijn niet echt wilde vogels maar in dit geval hangt het er tegenaan en vind ik ze toch geschikt om te plaatsen op Vroege vogels.

De kippen wonen op het land van een gepensioneerd molenaar in alle vrijheid met gelegenheid tot onderdak in een oude schuur en nog een paar koepelhutten op het land. Het is een flink volk met een aantal hanen en hennen. Ze leven samen rond de molen met drie boerderijkatten op leeftijd.
Ik kwam regelmatig met de fiets en mijn camera langs de molen op de dijk om verderop hazen en andere dieren te fotograferen en maakte dan een pauzestop bij de molen. De kippen zijn zo’n alleraardigst volk als je ze beter leert kennen dat ik besloot de vogels een tijdje te observeren en fotograferen. De molenaar gaf mij de ruimte op zijn land tot laat in de avond. De vogels vonden het na kennismaking ook goed dat ik daar rond liep, mits ik ze niet stoorde bij hun bezigheden.

Overdag waaieren de vogels uit in kleine groepjes over het land. Soms gaat een hen alleen met haar kuikens op stap. Meestal bestaat een groepje uit een haan, zijn hennen en wanneer aanwezig hun kuikens. Jonge hennen gingen ook wel in een groepje alleen het veld in op zoek naar voedsel.

Ruzie tussen de hanen heb ik niet gezien. Ze hebben ruimte genoeg. Ook in de avond bij thuiskomst heb ik geen serieuze onenigheid meegemaakt tussen de hanen. Ook niet tussen de hennen.
De hoendervogels praten veel. Ze houden de hele dag contact doormiddel van zachte roepgeluidjes. Af en toe kraait een van de hanen. Ergens ver weg antwoordt een andere haan. Bijzonder aangenaam om naar te luisteren.

  • 0x
  • 180
  • kip of huishoen
  • Gallus gallus domesticus
  • Vogels
  • Obdam

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (9)

Profielfoto van Elzm_54
Elzm_54

Prachtige foto en serie Katinka. Leuk verhaal. Dank dat we mogen meegenieten van je verhaal en fotoserie. Een terechte Mooiste. Van harte.

l.gr. Els

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Prachtig, van harte.
Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

En nu ook een mooiste!

Van harte gefeliciteerd!

gr. Hanneke

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Mooi koppeltje, van harte met deze Mooiste!

Profielfoto van petjoe
petjoe

En nu het mooiste project wordt beloond met een ereplaats

proficiat

l.gr.petjoe

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Hele mooie serie, dit is mijn favoriet.
Profielfoto van petjoe
petjoe

Wat een super leuk project is dit geworden en fijn wij even mee mogen genieten

van het verhaal en mooie foto’s , ereplaats waardig

l.gr.petjoe

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Leuke serie en een leuk verhaal!

gr. Hanneke

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's