Even rust 4 - 4

Profielfoto van Katinkal
Katinkal

Soms heeft een haan ook even rust. Het is half vier in de middag. Hij heeft net flink staan kraaien. De zon schijnt. Met zijn vrouwen gaat het goed. Het is een grote haan. Mooi is hij he!.

De witte haan op de eerste foto is 1 van mijn favorieten. Hij is uitzonderlijk geduldig naar de jongen dieren. Ze mogen over hem heen lopen en aan hem hangen tot laat in de avond wanneer de volwassen dieren allang plaats hebben genomen op hun veilige slaapplaatsen op de hekken en omringende bomen.

Verderop staat een enorme kippenschuur van een kippenfokkerij. Je ziet en hoort nooit een vogel. Wel ruik je in de hele omgeving de scherpe lucht van de ontlasting. Het is een soort fort met 2 grote loslopende bouviers op het erf waar je bang van wordt. Als je aan de overkant van de sloot wandelend het fort passeert volgen de 2 honden je vanaf de andere kant van het water op de voet. Bij het bruggetje van het fort staat een groot hek waar de honden niet langs kunnen komen. Dat is maar goed ook. Ik zou ze niet graag zonder de sloot ertussen tegen komen.
Ik weet overigens van ‘mijn’ molenaar dat de houder van de kippenfokkerij niet blij is met zijn vogelvolkje i.v.m. de telkens terugkerende vogelgriep.

  • 0x
  • 111
  • kip of huishoen
  • Gallus gallus domesticus
  • Vogels
  • Obdam, locatie aan de sloot

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Nee ik maak geen foto's met mijn iPad maar ik upload ze vanaf een nieuwe en dat is altijd weer een gedoe om alle apps met wachtwoorden enz over te brengen.

prachtige haan.

Profielfoto van petjoe
petjoe

Prachthaan

l.gr.petjoe

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's