Bronstresultaat.

Profielfoto van risseeuw
risseeuw

De bronst der edelherten loopt ten einde. Op wat nabronst na veroorzaakt door een laat bronstige hinde of een die de eerste keer nog niet beslagen is en waar de bijherten die tijdens de hoogbronst niet of nauwelijks de kans kregen nu wel hun kans grijpen keert de rust onder het kaalwild langzaam terug. Zeker voor de kalveren een enerverende en verwarrende tijd al dat bronstgedoe. De herten verlaten nu een voor een de bronstplaatsen en keren langzaam terug naar hun winterinstanden en sluiten zich weer aan tot de herenroedels om nog wat bij te vreten en uit te rusten.
De grote kaalwildroedels voor en tijdens de bronst gevormd vallen weer uiteen in de vertrouwde familieroedels onder leiding van hun vertrouwde leidhinde om zo de winter in te gaan.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (5)

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1
Mooie foto, goede info!
Profielfoto van Anthea
Anthea
Mooie info bij een prachtige opname.
Volgens mij bent u een boswachter of iets dergelijks want u spreekt als een ervaren natuurman!

V.gr van
Profielfoto van MarijkeKemps
MarijkeKemps
De bronst heb ik aan de andere kant van de Elsberg aanschouwd nl. aan de Tunnekesweg. Een aanrader voor volgend jaar (?).
Profielfoto van MarijkeKemps
MarijkeKemps
Mooi beschreven. Ik heb gisteren voor het eerst burlende herten gezien en gehoord. Ondanks het bewolkte weer ben ik toch naar de Rheder Worth-Rheder heide gegaan. Een jongeman (uit Rotterdam) stond er al vanaf 14.00 uur. En.....wij hebben een priv├ęschouwspel gehad. De filmpjes zijn wat beter dan de foto's, maar het was een mooie ervaring dit mee te maken. Zelfs het gekletter van de geweien van 2 vechtende mannetjes was goed te horen.
Marijke
Profielfoto van janjoost
janjoost
Da's Mooi Man

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's